Laat je niet beperken door ruimte!
We appreciate the position of the handlebar, distance and the between it and the seat. Together this affords a but overdone riding not position, this is a sporty bike.
Laat je niet beperken door ruimte!
We appreciate the position of the handlebar, distance and the between it and the seat. Together this affords a but overdone riding not position, this is a sporty bike.

Kies de juiste dakdragers
Kies uit verschillende automerken, merken en prijs.
Zo kies je de juiste dakdragers
Om een dakkoffer, fietsendrager of skibox te vervoeren heb je de juiste dakdragers nodig. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste dakdragers kiest? Niet iedere set dakdragers is geschikt voor ieder type auto. Maar maak je geen zorgen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste dakdragers te kiezen.
Stap 1: Verschillende soorten dakrails
Om de juiste set dakdragers te kiezen is de eerste stap om te controleren wat voor dakrails de auto heeft. Er zijn drie verschillende mogelijkheden:
Open dakrails
Dit type dakrails heeft aan de onderkant ruimte. Beschikt jouw auto over een dak met open dakrails? Dan kun je kiezen voor universele dakdragers die geschikt zijn voor open dakrails. Je hoeft bij het kiezen van de dakdragers niet te kijken naar het merk of type auto.
Gesloten dakrails
Dit type dakrail heeft geen ruimte aan de onderkant. Maar is wel geschikt voor universele dakdragers. Kies bij een auto met gesloten dakrails voor universele dakdragers die geschikt zijn voor gesloten dakrails. Je hoeft hierbij niet te kijken naar het merk of type auto.
Auto met een glad dak
Voor auto’s zonder dakrails (met een glad dak dus) heb je dakdragers nodig die specifiek geschikt zijn voor jouw merk en model auto. Je kunt dus niet kiezen voor universele dakdragers. Selecteer het merk en type auto en je krijgt een selectie van dagdragers die geschikt zijn voor jouw auto. Die zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Je ontvangt dan een set met dakdragers en montage set.
Stap 2: Bepaal het draagvermogen
Ieder type dakdrager beschikt over een bepaald draagvermogen. Dit is het maximale gewicht dat je op de dakdragers mag plaatsen. Bepaal dus eerst wat je wil vervoeren op het dak en zoek daar de juiste dakdragers met het juiste draagvermogen bij. De meeste dakdragers beschikken over een draagvermogen van maximaal 50kg.
Dakdragers en veiligheid
Wanneer je dakdragers gaat plaatsen voor bijvoorbeeld een dakkoffer, kayak of fietsendrager is het belangrijk om goed te letten op een aantal veiligheidsaspecten. Je moet er niet aan denken dat tijdens het rijden de dak lading los raakt. We hebben daarom de belangrijkste aandachtspunten voor veiligheid op een rij gezet.
Draagvermogen van dakdragers
Het draagvermogen van de dakdragers is een cruciale factor. Zorg ervoor dat de dakdragers geschikt zijn om het gewicht van de te vervoeren lading te dragen, zoals bagage, fietsen of sportuitrusting. Het maximale draagvermogen wordt meestal aangegeven door de fabrikant en mag niet worden overschreden. Op dakkoffer.net vind je bij iedere dakdrager het maximale laadvermogen.
Het monteren van dakdragers is niet ingewikkeld. Maar neem wel goed de tijd om de handleiding door te nemen en eventueel youtube video’s te bekijken. Ook wordt altijd een uitgebreide handleiding meegeleverd.
Zorg er ook voor dat de dakdragers ruim voor vertrek gemonteerd zijn zodat je een testrit kunt maken om te controleren of alles goed vast zit.
Bevestigingssysteem en montage
Het bevestigingssysteem van de dakdragers moet stevig en betrouwbaar zijn. Voor alle merken die wij aanbieden op dakkoffer.net geldt dat de dakdragers aan alle eisen voldoen en voorzien zijn van alle keurmerken.
Het monteren van dakdragers is niet ingewikkeld. Maar neem wel goed de tijd om de handleiding door te nemen en eventueel youtube video’s te bekijken. Ook wordt altijd een uitgebreide handleiding meegeleverd.
Zorg er ook voor dat de dakdragers ruim voor vertrek gemonteerd zijn zodat je een testrit kunt maken om te controleren of alles goed vast zit. Controlleer ook tijdens je reis regelmatig of alles nog goed vastzit.
Anti-diefstalsysteem voor dakdragers
Merken als Thule, Yakima, Hapro en Atera hebben dakdragers die zijn voorzien van een anti-diefstalsysteem. Let op, niet alle modellen van deze merken zijn standaard uitgerust met zo’n anti-diefstalsysteem voor dakdragers.
Een anti-diefstalsysteem beschikt over een slot zodat de dakdragers niet van de auto gehaald kunnen worden.
City Crash Test: De City Crash Test is een veiligheidstest die de prestaties van dakdragers beoordeelt in geval van een frontale botsing. Deze test controleert of de dakdragers stevig vastzitten en de lading veilig kunnen dragen, zelfs bij een ongeval.
Keurmerken en normen voor dakdragers
TÜV-certificering: De TÜV-certificering wordt verleend door de Technischer Überwachungsverein (TÜV), een Duitse organisatie voor technische inspecties en certificeringen.
TÜV-certificering bevestigt dat de dakdragers voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen die door de TÜV zijn vastgesteld.
ISO-certificering: De International Organization for Standardization (ISO) heeft normen vastgesteld voor kwaliteitsmanagement en productveiligheid. Dakdragers kunnen ISO-gecertificeerd zijn, wat aangeeft dat ze voldoen aan de internationale normen voor kwaliteit en veiligheid.
City Crash Test: De City Crash Test is een veiligheidstest die de prestaties van dakdragers beoordeelt in geval van een frontale botsing. Deze test controleert of de dakdragers stevig vastzitten en de lading veilig kunnen dragen, zelfs bij een ongeval.
European Union Directive 79/488/EEC: Deze Europese richtlijn legt technische eisen en veiligheidsnormen vast voor voertuigen en voertuigonderdelen, waaronder dakdragers. Dakdragers moeten voldoen aan de specificaties en veiligheidsvoorschriften van deze richtlijn.
DIN-normen: DIN (Deutsches Institut für Normung) is een Duitse organisatie die normen vaststelt voor verschillende producten en industrieën. Dakdragers kunnen voldoen aan specifieke DIN-normen die betrekking hebben op kwaliteit, veiligheid en prestaties.
Bij het kopen van dakdragers is het raadzaam om te controleren of de producten voldoen aan de relevante keurmerken en normen die gelden in uw regio. Deze keurmerken en normen zijn een indicatie dat de dakdragers zijn getest en voldoen aan de vereiste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden.
Verschillende toepassingen van dakdragers
Na montage van de dakdragers zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld een kayak meenemen, een fiets- of skirek plaatsen of een dakrek plaatsen waar je zelf tassen en koffers op kunt plaatsen.
De gemiddelde kofferbakruimte van een ruime stationcar ligt tussen de 500 en 1000 liter. De inhoud van dakkoffers varieert van 300 tot wel 800 liter. Dat betekend dat je met een dakkoffer bijna het dubbele kunt meenemen op vakantie.
Dakdragers van verschillende merken
Op dakkoffer.net bieden het grootste assortiment dakdragers aan. We vergelijken dit assortiment bij verschillende aanbieders voor de beste deal. Hierbij een overzicht van de meest populaire merken op dit moment.
G3 Italia dakdragers
G3 Italia dakdragers zijn ontworpen om perfect op je auto te passen en zorgen voor een stevige en stabiele bevestiging van je bagage. Of je nu een avontuurlijke vakantie plant of gewoon extra ruimte nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen, G3 Italia dakdragers zullen je niet teleurstellen. Alle dakdragers van G3 Italia zijn voorzien van een veiligheidssysteem tegen diefstal.


Atero dakdragers
Atera is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en veiligheid. Ze bieden een breed assortiment dakdragers met verschillende bevestigingssystemen om te passen bij verschillende autotypes. Atera-dakdragers zijn ontworpen met aandacht voor stabiliteit, gebruiksgemak en anti-diefstalmaatregelen. Ze bieden ook accessoires zoals ladingstoppers en ski- en snowboardhouders.
Thule dakdragers
Thule is een toonaangevend merk op het gebied van dakdragers en biedt een breed scala aan producten voor verschillende toepassingen. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Thule biedt diverse dakdragermodellen, dakkoffers en accessoires. Ze zijn bekend om hun aerodynamische vormgeving, eenvoudige installatie en vergrendelingsmechanismen voor extra beveiliging.

Monteren van een dakdrager
De 2 Belangrijkste tips bij het monteren van dakdragers is; neem de tijd om de handleiding goed door te nemen. En monteer de dakdragers een aantal dagen voor vertrek. Zo voorkom je gehaast op laatste moment en kun je voor vertrek nog een paar testritten maken.
Hoever moeten dakdragers uit elkaar staan?
Bij het monteren van dakdragers is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde afmetingen en specificaties. Idealiter dient de afstand tussen de dakdragers minimaal 70 cm en maximaal 95 cm te bedragen. Dit zorgt voor een evenwichtige en stabiele bevestiging van de dakdragers op het dak van de auto.
Tips voor het kopen van dakdragers
Tot slot nog een aantal handige tips bij het kopen van dakdragers
Aerodynamica van dakdragers
De meest aerodynamische vorm van dakdragers zijn doorgaans die met een gestroomlijnd ontwerp, zoals de zogenaamde "aerobars" of "aero profielen". Deze dakdragers hebben een gladde en gestroomlijnde vorm, vergelijkbaar met een vleugelprofiel, waardoor de luchtweerstand wordt verminderd tijdens het rijden.
De aerodynamische dakdragers hebben meestal afgeronde bovenkanten en een taps toelopend profiel, waardoor de lucht soepel over de dakdragers kan stromen in plaats van turbulentie te creëren. Dit vermindert de geluidsproductie en verhoogt de brandstofefficiëntie van het voertuig.
Populaire merken, zoals Thule en Yakima, bieden verschillende modellen van aerodynamische dakdragers, zoals de Thule WingBar Evo-serie en de Yakima JetStream-serie. Deze dakdragers zijn ontworpen met aandacht voor aerodynamica en efficiëntie, terwijl ze nog steeds de nodige draagkracht en stabiliteit bieden.
Dakdragers en windruis. 6 tips om windruis te voorkomen
- Kies voor aerodynamische dakdragers: Dakdragers met een gestroomlijnd ontwerp, zoals aero profielen, verminderen de luchtweerstand en minimaliseren windruis. Deze gestroomlijnde vorm zorgt voor een soepele luchtstroom en vermindert turbulentie.
- Plaats de dakdragers zo ver mogelijk naar achteren: Door de dakdragers dichter bij de achterkant van het voertuig te monteren, wordt de luchtstroom geleid over de achterruit in plaats van rechtstreeks op de dakdragers. Dit kan helpen om windgeruis te verminderen.
- Controleer de montage en bevestiging: Zorg ervoor dat de dakdragers stevig en correct zijn gemonteerd volgens de instructies van de fabrikant. Een goede en stevige bevestiging minimaliseert trillingen en wrijving, wat kan leiden tot meer windgeruis.
- Vermijd het overschrijden van de maximale draagcapaciteit: Overbelasting van de dakdragers kan leiden tot turbulentie en verhoogd windgeruis. Zorg ervoor dat je binnen de aanbevolen draagcapaciteit blijft en de lading goed en gelijkmatig verdeelt.
- Gebruik windgeleiders: Sommige merken bieden speciale windgeleiders of winddeflectoren aan die op de dakdragers kunnen worden gemonteerd. Deze accessoires helpen de luchtstroom te sturen en verminderen windgeruis.
- Vermijd losse voorwerpen: Zorg ervoor dat er geen losse voorwerpen op de dakdragers liggen die kunnen trillen of klapperen. Dit kan extra windgeruis veroorzaken. Zorg ervoor dat de lading stevig en veilig is bevestigd.