Laat je niet beperken door ruimte!
We appreciate the position of the handlebar, distance and the between it and the seat. Together this affords a but overdone riding not position, this is a sporty bike.
Laat je niet beperken door ruimte!
We appreciate the position of the handlebar, distance and the between it and the seat. Together this affords a but overdone riding not position, this is a sporty bike.

Kies jouw dakkoffer
Kies uit verschillende merken, kleuren en prijs
Zo kies je de juiste dakkoffer
Dakkoffer.net is hét online platform voor dakkoffers! Wij bieden dakkoffers van bekende merken als Thule, Twinny Load en Hapro. En naast dakkoffers beiden we ook een uitgebreid assortiment dakdragers, skiboxen en accessoires zoals tassen en montage materiaal!
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste dakkoffer.
Verdubbel de bagageruimte met een dakkoffer
Het gemiddelde laadvermogen van een stationcar ligt tussen de 500 en 600 liter. Een dakkoffer is verkrijgbaar met een laadvermogen tot ongeveer 650 liter. Daarmee verdubbel je dus ruimschoot het laadvermogen van je auto. En daarom is een dakkoffer de perfecte oplossing voor het creëren van meer ruimte.
Dakkoffer kiezen
Maar hoe kies je nu de juiste dakkoffer? Om een goede keuze te maken begin je bij de basis, de auto. Voor een belangrijk deel bepaald de auto namelijk uit welke dakkoffers je kunt kiezen. Dat heeft te maken de maximale dakbelasting en het formaat van het dak. Op internet kun je eenvoudig de maximale daklast van je auto opzoeken.
Vervolgens bepaal je wat je allemaal wil meenemen in een dakkoffer. Hoeveel extra laadvermogen heb je nodig? Op basis van het laadvermogen van je kofferbak kun je een inschatting maken van het extra laadvermogen dat je nodig hebt om alles mee te krijgen.
Vergeet ook niet te kijken naar het maximale laadvermogen van de dakkoffer. Voor de meeste dakkoffers is dit 50kg. Wil je een grote tent meenemen, die zijn al snel zwaarder dan 50kg. Hier moet je dus rekening mee houden bij het inpakken. Of een dakkoffer met een maximaal laadvermogen van 75kg kopen.
Dakkoffer monteren
Om een dakkoffer te kunnen monteren heb je dakdragers nodig. Deze bevestig je eenvoudig haaks op de dakrails, hier monteer je vervolgens de dakkoffer op. Dakdragers zijn er van verschillende merken zoals Thule, Twinny Load of Atera. Het makkelijkste is om de dakdragers en dakkoffer van hetzelfde merk te kopen. Dan weet je zeker dat alles goed past. Je kunt ook kiezen voor universele dakdragers.
Op onze website bieden we uitgebreide informatie, handleidingen en video's over montage van dakdragers en dakkoffers.
Dakkoffers van Thule
Thule is één van de bekendste merken als het om dakkoffers gaat. Al jaren ontwikkeld Thule toonaangevende dakkoffers, skiboxen en dakdragers. Bekende productseries van Thule zijn Force XT, Motion, Pacific, Ranger en Touring.
Kenmerkend voor de Dakkoffers van Thule is het slimme ontwerp waarbij de ruimte optimaal wordt benut, eenvoudige bevestigingssystemen en maximale veiligheid en diefstalbeveiliging. De dakkoffers van Thule zijn van hoge kwaliteit en bevinden zich om die reden in het hogere segment. De prijzen beginnen bij €450 voor de Force XT S serie en lopen op tot €1800 voor de Vector Alpine. Het laadvermogen van een Thule dakkoffer varieert van 200 tot 650 liter.
Thule is een Zweeds merk dat al meer dan 75 jaar actief is in de outdoor- en transportsector. Het bedrijf werd opgericht in 1942 en begon met het maken van visgerei, maar al snel verlegden ze hun focus naar andere outdoor-producten zoals skidragers en fietsdragers.
Dakkoffer Monteren
Zelf met twee linkerhanden is het monteren van een dakkoffer een fluitje van een cent. Belangrijk is dat je begint met het monteren van de dakdragers. Deze monteer je horizontaal op de dakrails. Vervolgens monteer je de dakkoffer op de dakdragers.
Bij het kiezen van de juiste dakdragers is het belangrijk om te vooraf te checken of de dakdragers geschikt zijn voor het type auto.
Niet iedere auto heeft een dakrail. Voornamelijk nieuwe typen elektrische auto’s zijn standaard niet voorzien van een dakrail. Gelukkig is dit geen probleem en kun je ook op deze auto’s een dakkoffer monteren.
Op dakkoffer.net vind je alles wat je nodig hebt voor het monteren van een dakkoffer. Voor ieder merk en type auto bieden wij passende dakdragers en overig montage materiaal.


Dakkoffers van Hapro
Hapro is een Nederlands bedrijf dat zich sinds 1982 specialiseert in het maken van dakkoffers. De dakkoffers zijn ‘made in Nederland’.
Bekende productseries van Hapro zijn Rider, Traxer, Zenith en Trivor. De verschillende series sluiten naadloos aan bij uiteenlopende wensen.
Een earodynamische dakkoffer voor een skivakantie tot ruime dakkoffers voor een gezinsvakantie met 600 liter extra. Verder biedt Hapro ook nog verschillende softboxen, tassensets en bijpassende dakdragers.
Skiboxen
Met eigen ski’s op vakantie is natuurlijk super handig. Geen gedoe met huren en je kunt direct na aankomt op je vakantiebestemming de piste op. Eén nadeel; ski’s hebben niet echt een handig formaat om makkelijk mee te nemen. De meeste kofferbakken zijn de klein en daarom biedt een skibox bovenop de auto een perfecte uitkomt!
Belangrijkste kenmerk van een skibox is dat deze een stukken platter, en dus aerodynamische is dan een gewone dakkoffer. En goede aerodynamica kan belangrijk zijn, zeker wanneer je met een elektrische auto op vakantie gaat.
Daarnaast zijn skiboxen vaak een stuk smaller en is het interieur van de skibox voorzien van een systeem waar je makkelijk je ski’s in kunt bevestigen zodat ze veilig en stevig opgeborgen zitten.
Populaire skiboxen zijn de Hapro Trivor, Hapro Zenith, Thule Vector en de Twinny Load Glossy.

Skiboxen
Veel gestelde vragen over Dakkoffers
Allereerst moet je weten wat de maximale dakbelasting van je auto is. Dit kun je eenvoudig via Google opzoeken. Gemiddeld is dit van 50kg tot 75kg. Maar dit is dus afhankelijk van het type auto.
Stap twee is het opmeten van de dakmaat van de auto. Dit doe je om te beginnen door de achterklep helemaal te openen voordat je begint met meten. Zo weet je zeker dat de achterklep nog open kan als de dakkoffer op de auto zit.
Allereerst natuurlijk of het laadvermogen en afmeting van de dakkoffer past bij de auto. In het antwoord op de vraag hierboven gaan we daar uitgebreider op in.
Verder is het belangrijk om naar de manier van openen en sluiten. Het meest gebruikelijke is een dakkoffer die aan zowel de rechterkant als linkerkant open kan. Dit is makkelijk bij het in- en uitladen van de dakkoffer en zorgt ervoor dat je de dakkoffer evenwichtig kan beladen.
Verder is het van belang dat je vooral geen te grote dakkoffer koopt. Het rijden met een dakkoffer kost extra energie of brandstof. Het zonde als de dakkoffer maar voor de helft gevuld is.
Kijk als laatste goed naar bijpassende dakdragers en controleer of de auto voorzien is van dakrails. En check ook de maximale daklast van de auto.
Ja, op iedere auto kan een dakkoffer. Zowel dakkoffers als dakdragers zijn universeel. Let op, niet iedere dakkoffer kan op iedere auto. Dit is afhankelijk van laadvermogen en maximale daklast van de auto.
Om schade aan je auto te voorkomen, is het handig om de dakkoffer met z’n tweeën vast te zetten. Het is belangrijk om de koffer midden op het dak te plaatsen in plaats van aan de zijkant, zodat het gewicht juist verdeeld wordt over de dakdragers. Controleer bij het plaatsen of de koffer in het midden vastzit.
Het is van belang om zo min mogelijk gewicht in de dakkoffer te stoppen, omdat dit het rijgedrag van de auto nadelig kan beïnvloeden. Stop daarom de zware spullen in de achterbak, zo blijft het zwaartepunt van de auto laag. Het is tevens aan te raden om de koffer in het midden van de dakdragers te monteren, zodat het gewicht van de koffer optimaal wordt verdeeld. Als de dakkoffer maar aan één kant te openen is, kan deze meer naar die kant worden gelegd.
Het is belangrijk om dit te checken voordat je een dakkoffer gaat kopen. De maximale daklast verschilt namelijk sterk per auto. Een Volvo XC90 heeft bijvoorbeeld een maximale daklast van 100kg. Terwijl een Citroen C1 maar 50kg op het dak mag dragen.
De maximale daklast per type auto kun je eenvoudig via Google opzoeken.
Dit verschilt per dakkoffer en varieert tussen 50kg en 100kg.
Dat is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit waarmee de dakkoffer wordt gebruikt. Maar bij gematigd gebruik en goed onderhoud kan een dakkoffer 10 tot 15 jaar meegaan. Thule geeft 2 jaar garantie op dakkoffers. Hapro biedt 5 jaar garantie op dakkoffers.
Hoewel veel mensen misschien denken dat dakkoffers waterdicht zijn, is dat in principe niet het geval. De meeste dakkoffers zijn namelijk niet speciaal ontworpen om waterdicht te zijn. Dit betekent dat na langere tijd rijden in de regen, de dakkoffer van binnen toch enigszins vochtig kan worden. Om ervoor te zorgen dat je spullen droog blijven, is het dus verstandig om hier rekening mee te houden, vooral als je voor langere tijd in de regen moet rijden.
Hoewel de wettelijke maximumsnelheid voor een auto met dakkoffer hetzelfde is als voor een auto zonder dakkoffer, is het toch verstandig om rekening te houden met de extra belasting die de dakkoffer met zich meebrengt. Daarom wordt geadviseerd om met een dakkoffer niet harder te rijden dan 130 km/h, tenzij de fabrikant van de dakkoffer een lagere maximumsnelheid voorschrijft.
Een belangrijk aandachtspunt bij het gebruik van een dakkoffer is de veilige bevestiging. Het is van cruciaal belang dat de dakkoffer deugdelijk is bevestigd. Bovendien mag de totale daklast, inclusief de dakkoffer, niet hoger zijn dan de maximum toelaatbare massa van de auto.
Het exact bepalen van het brandstofverbruik van een auto met dakkoffer is lastig vanwege verschillende factoren die van invloed kunnen zijn, zoals wind, temperatuur, landschap en rijstijl. Volgens onderzoekers van de Duitse zusterorganisatie ADAC zou een dakkoffer bij een snelheid van 130 km/u 2 liter brandstof meer verbruiken per 100 kilometer. Dit kan een flinke extra kostenpost zijn tijdens de vakantierit. Om brandstof te besparen is het aan te raden om eerder op te schakelen naar een hogere versnelling, aangezien te laat opschakelen het verbruik tot wel 30 procent kan doen stijgen. Een auto die bijvoorbeeld bij 50 km/u in de vijfde versnelling 4 liter op 100 km verbruikt, zou in de derde versnelling 1 liter meer verbruiken, oftewel een kwart meer.
Concreet komt het neer op 2 liter extra brandstof op iedere 100km. Met een brandstofprijs van €1,80 per liter kost dat €72,- extra wanneer je 1000km heen en 1000km terug moet rijden. Bij een hogere snelheid kan het extra verbruik oplopen naar 3 liter per 100km.