Ben jij al een tijdje opzoek naar een geschikte dakkoffer voor op jouw autodak? Een dakkoffer is een handig hulpmiddel voor het vervoeren van extra spullen zoals, kleding, eten, tassen en andere spullen. Een dakkoffer is erg functioneel en praktisch als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en veel spullen mee moet nemen. Vaak passen al deze spullen niet alleen in de achterbak van de auto. Een dakkoffer kan dan een goede oplossing zijn. Het is wel belangrijk om te weten hoeveel kilogram je nou precies op je dak mag hebben.

Let op maximale gewicht

Het is belangrijk om te weten hoeveel kilogram er op het dak van je auto mag. Dit omdat je er niet alleen op kunt staan, maar ook omdat het belangrijk is voor je veiligheid. In dit artikel zal ik je vertellen hoeveel kilogram er op het dak van je auto mag. Allereerst is het belangrijk om te weten dat het maximaal toegestane gewicht afhankelijk is van het type auto dat je hebt. Als je bijvoorbeeld een auto hebt met vier deuren, heeft deze mogelijk een ander gewicht dan een auto met twee deuren. Kijk dit dus altijd goed na voordat je besluit om een gewicht op je autodak te plaatsen.

4 of 2 deuren?

Het gewicht dat je autodak kan dragen kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een auto dat beschikt over vier deuren kan vaak meer gewicht dragen op het dak, dan een auto dat maar beschikt over twee deuren. Een ander belangrijk punt om te weten als je wilt weten hoeveel kilogram er op het dak van je auto mag, is dat je ervoor moet zorgen dat het dak stevig is en dat het gewicht goed verdeeld is. Als je een te zwaar gewicht op het dak plaatst of het gewicht niet goed verdeeld, kan dit leiden tot schade aan het dak of andere delen van de auto.

Gewicht van de dakkoffer zelf

Als je besluit om een dakkoffer aan te schaffen is het belangrijk om te onthouden dat de dakkoffer zelf ook al een zwaar gewicht is. Dit gewicht van de dakkoffer moet je al mee rekenen voor bij het maximaal aantal kilo’s dat je dak kan dragen. Een auto is vaak redelijk sterk van materiaal en kan daardoor ook heel wat kilo’s tillen. Het is wel slim om van te voren goed uit te zoeken hoeveel je nou precies aan kilo’s op je dak wilt plaatsen. Een handige tip hiervoor is: om eerst voordat je iets op het dak plaatst het te wegen. Er bestaan hier ook handige hulpmiddelen voor.

Fijn op vakantie gaan

Kortom zoek van te voren dus eerst goed uit hoeveel kilogram er nou daadwerkelijk op jouw auto dak geplaatst mag en kan worden, voordat je besluit een dakkoffer erop te leggen. Een te zwaar gewicht kan namelijk leiden tot flinke schade aan je auto en dit is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen als je van plan bent om lekker op vakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *